Drukmethoden

Transfer bedrukking:
Vooral geschikt voor full colour (o.a. foto's) bedrukkingen met een kleine oplage. De witte kleuren van de transfer zijn transparant, waardoor deze techniek alleen geschikt is voor licht gekleurde (witte) artikelen. De bedrukking zal na een groot aantal keren wassen wat gaan vervagen. Bij transfer bedrukking van teksten kan er rondom en tussen de letters een lichte verkleuring optreden. Artikelen zoals met deze techniek bedrukt, mogen nooit samen in de wasmachine komen met was die af kan geven, dit is funest voor de opdruk, wees daar dus echt voorzichtig mee. Alleen met witte was, niet te warm, en na het aan de lucht drogen even over de bedrukking heen strijken, door deze verhitting leven de kleuren weer mooi op. Het is de enige methode die betaalbaar is voor full colour bedrukkingen in kleine oplages vervaardigd, en wordt al jaren succesvol gebruikt. Deze methode wordt ook gebruikt voor het maken van o.a. muismatten, rompertje, naamborden, puzzels.

Maximaal 40° C 
Niet in de droger.
Niet chemisch reinigen.Nooit spullen die kunnen afgeven mee wassen.
En belangrijk: Na het wassen over de print strijken (direct op de print kan probleemloos) doet de kleuren weer opleven!


Sublimatie:
Sublimatie is een proces dat gebruik maakt van hitte gevoelige inkten die een verbinding kunnen maken met een speciaal hiervoor gecoat oppervlak. Sublimatie gebruiken wij voor de bekers en de glas klokjes.

Sublimatie-inkten hebben de eigenschap te veranderen van een vaste vorm in een gasvormige toestand zonder door de vloeibare fase te gaan. Door verhitting veranderen de inkten in een gas die de mogelijkheid heeft een verbinding aan te gaan met polyester of acrylaat oppervlaktes.

Textiel is op alle temperaturen te wassen
Kan in de droger
Overstrijkbaar

 

Flex en Flock:
Zeer goede kwaliteit.
Werkt met vaste kleuren, geen verloop zoals in full colour mogelijk. Wordt veel gebruikt voor teksten en logo's e.d. Flex voelt glad aan en flock wat zachter. Is verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. Voor zeer rekbare artikelen hebben we strechflex op bestelling leverbaar.

Maximaal tot 60°C
Niet in de droger.
Binnenstebuiten strijken.

 

Puf:
Puf wordt uitgesneden en vervolgens onder een pers op het textiel aangebracht. Na de verhitting zet het uit en bolt het iets op. Hierdoor ontstaat een opdruk die doet denken aan 3D.

Maximaal op 30°C.
Niet in de droger.
Binnenstebuiten strijken.

 

Wow:
We gebruiken een nieuwe techniek die WOW heet. Hiermee kunnen we donker textiel bedrukken vanaf 1 stuk met een full colour opdruk. De kwaliteit mag er zijn en de prijs van deze revolutionaire techniek is betaalbaar. De afbeelding wordt vrijstaand gemaakt van de achtergrond. Bij de randen zul je altijd een klein, flinterdun wit randje zien.

Binnenstebuiten, 40°C,
Wolwasprogramma, niet in de droger,
Binnenstebuiten strijken.

Zeefdruk:

Voor grotere oplage is het een optie om voor zeefdrukken te kiezen. Deze druktechniek is gebasseerd op doordruk. Van uw logo word een soort film gemaakt op een zeefdrukraam. Deze film bestaat uit delen die wel of geen inkt doorlaten. Op deze manier word de inkt door het zeefdrukraam direct op de textiel aangebracht. Bij meerdere kleuren word voor elke kleur afzonderlijk een zeefdruk gemaakt. en dus afzonderlijk aangebracht. Een ander voordeel is dat de kleuren kunnen worden gemengd naar een PMS kleurprofiel. Hierdoor is het mogelijk elke PMS kleur aan te maken. Zeefdrukken is bij grotere aantallen vaak voordeliger dan andere druktechnieken. Dit komt doordat de kosten van maken van de zeefdrukramen eenmalig is per opdracht. Deze techniek is perfect wasbaar.

Voordelen zeefdrukken:

Praktisch elke kleur is mogelijk
Lage drukkosten bij grote aantallen
Perfect wasbaar

Nadelen zeefdrukken: hoge opstart kosten.